Pages

> | | | | | | | | > Cel mai bun prieten al PC gamer-ului

Cel mai bun prieten al PC gamer-ului

Posted on miercuri, 3 octombrie 2012 | 5 Comments

                                                                                   


In ultimul timp am vazut mai multe post-uri pe diferite site-uri romanesti unde lumea se plangea ca X sau Y joc nu este bine optimizat pentru mouse si tastatura din cauza ca jocul vine original de pe consola.
Sunt perfect de acord cu voi, daca portezi jocul pe PC trebuie sa poata fi jucat cu mouse-ul si tastatura, trebuie sa ai reprezentatiile corecte ale tastelor in joc (si nu apasa Left thumbstick pentru crouch) si trebuie sa ai posibilitatea de a reconfigure tastele. Daca un developer vrea pretul pe care il precepe pe consola la o portare pentru PC atunci trebuie ca jocul sa functioneze pe PC ok.

Acum ca aceasta parte foarte importanta, in opinia mea, a fost expusa trebuie sa ne intoarcem pe Pamant. Vreti sa obtineti cea mai buna experienta din portarea jocul X sau Y pe PC ? Pentru ca intuiesc cu puterile mele paranormale ca raspunsul este da atunci va recomand cu caldura un controller de Xbox 360 sau orice clona care respecta schema de butoane si este recunoscut ca si acest tip de controller. 

In primul rand nu este vorba despre ergonomia si fiabilitatea controller-ului de Xbox 360 cat este vorba de statistica. Pentru ca un numar mare din portari sunt facute dupa versiunile de Xbox 360 ale jocurilor respective si pentru ca controller-ul de 360 este de obicei scula “default” pe care se face implementarea controller-ului in jocurile PC exclusiv acest tip de controller va functiona cu siguranta correct in cadrul jocului respectiv, vor exista reprezentarile grafice pentru butoane correct in joc si va exista cel putin o poza in joc cu configuratia controllerului.

In al doilea rand jocurile respective au fost gandite sa fie jucate cu controller-ul. Experienta de joc optima se obtine cand te joci cu controller-ul. Este destul de greu de pus in cuvinte acest aspect dar foarte usor de inteles cand incercati un astfel de joc. Cateva exemple : Batman Arkham Asylum / Arkham City, Shank 1 / 2 , Need for speed : The run (cine a trecut déjà prin quick time eventurile on foot poate sa confirme), Dark Souls, Castle Crashers si lista poate sa continue.

De-abia acum consider ca ar putea sa intre in discutie ergonomia si fiabilitatea controller-ului. Personal consider acest controller foarte confortabil si usor de folosit. Nu cred ca exista persona care sa nu se poata obisnui si descurca exceptional cu acest controller desi sunt sigur ca o parte dintre voi prefera sau s-au obisnuit cu un alt tip de controller. Se strica in mod sigur in caz de atac nuclear dar in majoritatea celorlalte cazuri rezista cativa ani buni fara probleme.

Nu o sa intru in mai multe detalii cu privire la controller-ul in sine. Poate o sa facem intr-o zi o analiza mai detaliata ale controller-elor de pe piata si atunci o sa intram in detalii. Pana atunci va recomand calduros acest produs.

Ca sa va scap de o cautare pe Google, in momentul in care scriu acest articol cel mai ieftin controller de Xbox 360 pentru PC se gaseste la Emag si este 130 de lei - varianta cu cablu de cativa metri. Alternativ puteti sa cautati varianta wireless care costa in jur de sau peste 200 de lei in magazinele romanesti. 

Comments:5

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multe jocuri sunt distractive doar atunci cand sunt jucate pe console, altele pe pc, aici depinde de gusturile fiecaruia, mie unu imi place sa joc pe PlayStation un PES sau Fifa cu un partener!

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa e Crin, si eu mai aduc cativa prieteni acuma la mine si jucam FIFA sau PES ori pe calculator ori pe PlayStation. Eu unu prefer pe PC si folosing joysticurile... asa m-am obisnuit..

    RăspundețiȘtergere
  4. Permite-mi sa te contrazic, controller-ul folosit are o mare importanta pentru calitatea si functionalitatea jocului. Una e sa joci un joc cu un joystick ieftin, si alta e sa joci acelasi joc pe Play Station pe televizor.. e diferenta de la cer la pamant!

    RăspundețiȘtergere
  5. salut baietii uite eu joc un joc e mai nou pirate storm caut pe cineva care sa ma ajute sai gasesc codurile platesc 100 euro email diana_remus2009@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.