Pages

> | | | > Risen 2: Dark Waters - la oferta pe Steam

Risen 2: Dark Waters - la oferta pe Steam

Posted on joi, 11 octombrie 2012 | No Comments




Suntem romani si asta inseamna ca nu avem aceleasi bugete pentru cumparat jocuri ca gamerii din vest asa ca trebuie sa improvizam. In intampinarea saraciei noastre vine, in mare parte fara sa vrea, Steam-ul si ofertele sale.
De miercuri, adica ieri, pana vineri dimineata o sa fie la oferta intitulata Midweek Madness: Risen 2 Dark Waters la pretul de 24.80 eurogolzi cu toate DLC-urile si 16.99 eurogolzi fara DLC-uri.

Genul jocului este role play game si are doar componenta de single-player pe modelul seriei Elder Scrolls, adica o lume destul de mare de explorat in care exista o line de misiuni principale si mai multe misiuni secundare care sunt optionale si pot fi abordate in orice ordine. In joc intri in rolul unui pirat si faci tot felul de lucruri pirateresti, sau mai bine zis ajungi sa faci toate lucrurile care apar in filmele Piratii din Caracal 1,2,3 si 4 plus tot ce le-a mai trecut prin minte designerilor sa implementeze. Si daca tot am ajuns la acest capitol aproximez ca durata campaniei este de minim 15 ore si maxim undeva intre 20 si 25 depinzand de cat de mult te plimbi intre insule, cat timp acorzi misiunilor secundare si nu in ultimul rand cat timp petreci cautand comori - pentru ca nu ar fi joc cu pirati daca nu ai avea harti facute de amatori cu locatiile a diferite comori ingropate.

Reintorcandu-ne la metoda gamer-ului econom de a calcula fezabilitatea unei achizitii in ore de joc impartite la cost ar iesi undeva la 1 euro pe ora, un pret destul de ok si pentru buzunarele noastre.

Dupa cum am mentionat mai sus povestea jocului se invarte in jurul temelor folosite des in literatura si cinematografia care a abordat acest subiect si fara sa intru in detalii care v-ar putea strica experienta vreau sa zic ca povestea in sine este decenta desi probabil destul de devreme veti realiza cum se va termina jocul. Sunt putine momente pe linia principala de misiuni care va vor oferi surprise si acestea nu vor fi de proportii dar povestea va fi destul de interesanta cat sa va tina interesati sa vedeti cum se va ajunge la punctul X (este una dintre acele calatorii in care nu finalul este important ci calatoria in sine). Misiunile sunt destul de bine facute si s-au evitat in mare parte misiunile anoste in genul omoara X chestii pentru Y blanuri.

Combat-ul este pe modelul Fable adica se imbina melee-ul cu ranged si magie incat combatul sa nu se rezume la apasat pana la tocire un singur buton ci folosite variatii (de 3 butoane in acest caz) in functie de deciziile tactice posibile.  Acest sistem mentine combatul interesant si da posibilitati multiple in abordarea diferitilor inamici.

Grafic arata destul de bine desi modalitatea de rendare a junglei este cel putin dubioasa -texturile tind sa para ca se maresc sau se micsoreaza pe masura ce te apropi sau departezi. Acest aspect totusi nu este atat de vizibil inca sa strice experienta jocului. Jocul poate fi jucat usor atat cu mausul si tastatura cat si cu controller-ul de xbox360 desi recomand varanta din urma pentru o experienta mai buna.

Pentru mine Risen 2 a fost o experienta placuta, RPG-urile open world in care poti sa te pierzi explorand sunt totusi destul de rare si in sub categoria RPG open world cu pirati este decat seria Risen. 

Gasiti jocul aici.  Achizitia DLC-urilor tine de fiecare, cel de haine este inutil iar celelalte doua aduc cate o insula fiecare. Insulele acestea au un design inedit fata de restul jocului dar nu pot sa spun ca o sa pierdeti mare lucru daca nu le jucati.

Leave a Reply

Un produs Blogger.