Pages

> | | | | | | | > Dungeons - cel mai aproape de o continuare la Dungeon Keeper 2

Dungeons - cel mai aproape de o continuare la Dungeon Keeper 2

Posted on marți, 9 octombrie 2012 | No Comments



 Acum ceva vreme, adica acum un an si ceva a iesit un joc care nu a beneficiat de mare reclama la vremea aceea si a trecut neobservat pentru multa lume. Tocmai pentru ca a trecut neobservat pentru multi si poate sunt printre voi destul care ar dori sa joace ceva de genul asta m-am gandit sa scriu o postare si sa il mai aduc in lumina reflectoarelor, asa modeste cum sunt cele de pe blogul meu.

Multa lume care a jucat Dungeon Keeper acum aproximativ 1000 de ani isi dorea o continuare care nu a mai venit niciodata. Au iesit cei drept doua jocuri sub numele de Overlord care se autointitulau  ce s-ar traduce din limba engleza, intr-o limba romana de lemn, successor spiritual sau mai bine zis o pseudocontinuare dar in mintea mea asta nu a facut sens niciodata – cum poti sa numesti continuare la o strategie cu elemente minore de role playing game un role playing game cu elemente minore de strategie ?
Nu o sa mai dezvolt acest subiect, desi presupun ca o parte nu inteleg marea diferenta,pentru ca nu as mai avea timp sa scriu despre ce am planuit.


Despre ce era vorba in seria Dungeon Keeper?

Pentru cine nu l-a jucat o sa vorbesc putin despre DK 2. Jocul se incadra in genul strategie iar scopul era de a-ti construi o fortareata/temnita pentru aventurierii care vroiau sa vina sa te ushida  - avand in vedere ca erai un fel de satana. Ca in orice joc de strategie aveai un sistem de resurse, un sistem prin care sa construiesti echivalentul cladirilor (camera in DK), un sistem prin care sa produci unitati, un sistem de magii si nu in ultimul rand posibilitatea sa intri in first person la orice creatura care iti apartinea si sa o controlezi direct. Tinand seama ca toate astea se intamplau in 1999 abilitatea de a controla din perspectiva first person o unitate intr-un joc de strategie era o realizare tehnologica impresionanta si un feature pe care nimeni nu il avea in afara de jocul “Machines” care aparent nu a fost jucat de nimeni avand in vedere ca par sa fiu singurul din univers care il tine minte.

Ce era de fapt Dungeon Keeper ?

Simulator de cealalta perspectiva, de obicei tu erai cel ce intra in dungeon sa il omori pe Aghiutza sau sa extermini plaga nemoarta (expresie care vine direct de pe versiunea in limba romana a copertei jocului Warcraft 3 – se refera la undead). Acum tu esti dupa usa cu toporul si astepti sa intre aventurierul dupa tine. Nu cred ca trebuie sa intru in detalii cu privire la ce ar putea fi fun in a schimba perspectiva 180 de grade.


Cum este Dungeons ?

Exact la fel numai ca nu poti sa controlezi unitatea pe care ti-o alegi din prespectiva first person clasica ci din 3rd person. Cine a jucat si i-a placut DK 2 pe vremuri si nu stia de Dungeons déjà il cauta acum pe interweburi si nu mai citeste probabil postarea. Pentru cine mai citeste postarea trebuie sa va comunic faptul ca pe langa jocul propriu zis au mai iesit doua DLC-uri care aduc destul de mult content versus cost si un expansion pack - The Dark Lord - care aduce o campanile noua si multiplayer.  Vedeti ? merita citita toata postarea.

Aparent nu pot sa inchid postarea asa fara sa vorbesc nu pic si despre Dungeons avand in vedere ca acesta ar fi subiectul. Calitatea per total a jocului nu este stelara, se vede ca nu a fost facut cu un buget mare. Grafica nu straluceste si nici partea sonora nu a primit premii de excelenta. Probleme si neajunsuri minore peste care se poate trece usor dar care sunt totusi acolo si cred ca este de datoria mea sa vi le mentionez. Un trailer poate sa ilustreze mult mai bine toate astea decat as putea eu vreodata sa exprim in cuvinte : 

 



Povestea este, undeva, intr-un colt, nu i-am luat seama, s-au mai bine zis nu m-am investit personal prea mult in ea, este vorba despre o lupta pentru putere intre mai multe personaje… cred ? oricum nu mai esti tu alesul care trebuie sa omori dragonul – nu de alta dar m-am saturat sa mi se spuna de la inceput sa sunt alesul care trebuie sa omoare dragonul distrugator de lumi.

Dungeons se gaseste pe Steam aici (cel mai ieftin este pachetul complet, iar in cazul actual este clar cea mai buna alegere calitate si cantitate versus pret(ul) de 20.99 eurogolzi)



 

Leave a Reply

Un produs Blogger.